نمك كاهش آن ، يك موضوع بهداشت عمومي است

ازدواج و زناشويي و فرزندان

نمك كاهش آن ، يك موضوع بهداشت عمومي است

۶۲ بازديد

نمك كاهش آن ، يك موضوع بهداشت عمومي است


 
دريافت زياد سديم ، يكي از مواد تشكيل دهنده نمك سفره ، يك عامل خطر مستند براي ايجاد فشار خون بالا و بيماري هاي قلبي عروقي است. كاهش نمك به ميزان توصيه شده براي سلامتي عمومي مفيد است. به همين دليل تلاش مي شود براي دستيابي به اين هدف ، هم توسط مقامات كشوري و هم توسط سازمان هاي غيردولتي و صنايع غذايي انجام شود.

سازمان بهداشت جهاني (WHO) توصيه مي كند كه بزرگسالان بيش از 5 گرم نمك در روز مصرف نكنند ، اما در حقيقت ، در حال حاضر در اروپا ميزان مصرف به ميزان قابل توجهي بيشتر است و در سطح 8-12 گرم قرار دارد.

فوايد درماني كه با كاهش مصرف نمك حاصل مي شود ، ابتكار عمل را براي كاهش مصرف نمك در بسياري از كشورهاي اتحاديه اروپا ايجاد كرده است. صنايع غذايي نقش مهمي در كاهش مصرف نمك دارند ، زيرا منابع اصلي رژيم غذايي ما غذاهاي فرآوري شده و غذاهاي رستوران هستند. اين مورد توسط سازمانهايي كه منجر به برنامه هاي ملي براي كاهش نمك نمايي مي شوند ، به رسميت شناخته شده است و همكاري با صنايع غذايي غالباً يكي از مؤلفه هاي مهم اين برنامه ها است.

علاوه بر اين ، بسياري از توليدكنندگان و بازرگانان مواد غذايي ، با ابتكار عمل خود ، دوباره اقدام به تغيير شكل غذاهاي توليد شده يا بازاريابي مي كنند (اصلاح دستور العمل آنها) ، يا درگير كمپين هاي آگاهي رساني و ابتكارات برچسب زدن مواد غذايي مي شوند.

نمك براي طعم دادن به مواد غذايي اضافه مي شود ، بلكه به منظور تقويت ساير طعم هاي غذايي ، ايمن نگه داشتن مواد غذايي ، مهار رشد ميكروارگانيسم ها و كمك به دستيابي به يك بافت خاص است.

بازسازي مواد غذايي فقط فرايندي براي كاهش محتواي نمك به حد مطلوب نيست. چالش فن آوري كاهش سطح نمك در ضمن حفظ طعم و ساير كيفيت هاي محصول از جمله ايمني است.

يك روش اين است كه به تدريج ميزان نمك يك ماده غذايي كاهش يابد. از آنجا كه ما به ميزان مشخصي از شوري عادت كرده ايم ، معمولاً وقتي غذاي ناچيز و ناگهاني مقدار نمك كاهش يابد ، غذا را بي مزه مي دانيم. اما اگر به تدريج محتواي نمك كاهش يابد ، ما تفاوت را متوجه نمي شويم و بنابراين به تدريج به طعم شور كمتري عادت مي كنيم. كاهش 20-25٪ معمولاً بدون مشكلات جدي طعم ممكن است.

نمك جدول (كلريد سديم) همچنين با ساير مواد معدني غير سديم ، به عنوان مثال ، مي تواند تا حد مجاز جايگزين شود. از كلريد پتاسيم. با اين حال ، شوري نمك هاي غير آلي ديگر به اندازه نمك معمولي قوي نيست - علاوه بر اين آنها مي توانند طعم تلخي يا فلزي به غذا بدهند.

يك راه براي رفع اين مشكل استفاده از مواد اضافي است كه طعم تلخ را پوشانده است. از طرف ديگر ، با افزودن گياهان بيشتر ، طعم دهنده ها ، ادويه جات و ادويه ها به محصول مي توان اثر نمك را در تقويت طعم جبران كرد. از نمك سفره بايد اجتناب شود.

در كنار كاهش ميزان نمك در مراحل و جايگزيني آن با مواد ديگر ، روشهاي جديدي براي كاهش نمك در مواد غذايي ايجاد شده است. به عنوان مثال ، مواد تشكيل دهنده مورد بررسي قرار مي گيرد كه مي تواند حساسيت گيرنده هاي زبان را به نمك بهبود بخشد ، بنابراين مي تواند حس طعم شور يك غذا را افزايش دهد.

رويكرد ديگر كه توسط توليد كنندگان مواد غذايي به آن نزديك شده است ، پراكندگي نمك موجود در مواد غذايي است ، يعني كاهش سطح نمك در قسمت هاي خاص يا اجزاي مواد غذايي ، كه مي تواند منجر به كاهش كلي محتواي نمك شود ، بدون اينكه اثرات منفي بر روي آن بگذارد. طعم

علاوه بر اصلاح مواد غذايي ، برنامه هاي كاهش نمك در بسياري از موارد با هدف افزايش آگاهي عمومي در مورد اثرات مضر سلامتي كه مصرف زياد سديم به طور بالقوه مي تواند ايجاد كند ، و همچنين ارائه مشاوره مفيدي در مورد راه هاي كاهش استخدام وي

سيستم هاي برچسب زدن مواد غذايي غالباً براي آگاهي دادن به مصرف كنندگان از ميزان سديم يا نمك موجود در مواد غذايي وجود دارد. بنابراين ، مصرف كننده تشويق مي شود تا برچسب هاي مواد غذايي را بخواند و ببيند چه ميزان از روزانه سديم دريافتي توسط غذاي مصرفي پوشانده مي شود.

بعلاوه ، يك برنامه كاهش سديم بايد از خوردن مواد غذايي كنسرو و دودي و همچنين كالاهاي پخته شده آماده كه حاوي نمك زيادي هستند ، خودداري كند. درعوض ، توصيه مي شود ميوه ها و سبزيجات تازه ، جوش هاي سرد جوشانده و شيريني هاي خانگي و شيريني ها را تهيه كنيد كه با كمي نمك تهيه شده اند. همچنين ايده خوبي است كه از تنقلات شور مانند آجيل شور ، چيپس و پاپ كورن خودداري كنيد و آنها را با ميوه هاي تازه و خشك ، ميوه‌هاي غلات و غيره جايگزين كنيد.

سديم حتي اگر مصرف كننده از خانه خارج شود يا غذاي آماده سفارش دهد ، مي تواند كاهش يابد. يك بخش كوچكتر ، يك سالاد ، اضافه نكردن نمك سفره به سس هاي پانسمان مي تواند به كاهش و كنترل ميزان سديم كمك كند. از طرف ديگر افزايش مصرف پتاسيم مي تواند ميزان سديم را جبران كند. از اين طرف مي توان با خوردن ميوه و سبزيجات از آب ميوه و نوشيدني و مارگارين غني شده با پتاسيم كمك گرفت.

در هر صورت ، مصرف كننده بيمار بايد صبور باشد زيرا تغييرات در جذب سديم و پتاسيم به تدريج و آهسته و در شرايطي كه سبك زندگي سالم تري داشته باشد صورت مي گيرد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.